Vücut Tipine Göre Nasıl Giyim Tarzı Belirlenmeli?

Vücut Tipine Göre Nasıl Giyim Tarzı Belirlenmeli?

Hemen herkes giyimine özen göstermektedir. Ama kişiler kıyafet seçimi yapmadan önce mutlaka kendi vücut tipini bilmeli ve bu yönde doğru bir kıyafet seçimi yapmalıdır. Ayrıca günümüzün modasına uygun kıyafetleri seçerken asla vücut ölçülerinizi göz önüne almayı bırakmamanız gerekir. Çünkü kıyafet her ne kadar güzel olursa olsun kendi bedeninize uyum sağlamadı takdirde üzerinizde hiç hoş durmayacaktır. Burada daha detaylı bir örnek vermek gerekirse, bazı kişiler kıyafet aldıktan sonra, aldıkları kıyafetin mankenin üzerinde durduğu gibi durmadığından şikayetçi olurlar. Bunun nedeni aslında kıyafet seçimini kendi bedeninize uygun olarak yapmadığınız içindir. Eğer Vücut tipine göre nasıl giyim tarzı belirlenmeli? Gibi soruların yanıtını bildiğinizde ve bu yönde bir seçim yaptığınızda her kıyafet sizi en iyi şekilde gösterecektir.

Daha verimli bir alış veriş yapmak için sizler için hazırlamış olduğumuz Vücut tipine göre nasıl giyim tarzı belirlenmeli? Yazısını sonuna kadar okuyabilir ve bu yönde kendinize en uygun kıyafet seçimlerinizi yapabilirsiniz.

Boy Ve Kiloya Göre Elbise Seçimleri Nasıl Olmalı?

Elbette herkesin boyu ve kilosu aynı olmayacaktır. Bu nedenle herkes kendi boy ve kilosuna en orantılı giyim ürünlerini tercih etmelidir. Boy ve kiloya göre elbise seçimleri nasıl olmalı? Sorusunun  yanıtına geçmeden önce ilk olarak tarzınızı belirlemeniz gerekmektedir. Yani kendi tarzınıza uygun bir giyim seçerken, kombinlerinizi dilediğiniz gibi boy ve kilonuza göre yapabilirsiniz.

Kısa Boylular İçin Giyim Önerileri

Kısa boylu kişiler kesinlikle iri desenli kıyafetlerden uzak durmalıdır. İri desenli kıyafetler sizi olduğunuzdan daha  kısa gösterecektir. Ayrıca yarım kol ve yarım paça kıyafet ürünleri yerine uzun ve bol paçalı pantolonların tercih edilmesi gerekir. Etek seçimlerinde ve elbise boyunda da ekstra özenli olmanızda fayda vardır. Özellikle diz altı ve bilekten biten etekler yerine diz üstü veya uzun etekler tercih etmeleri doğru olur.

Kilolu Kişiler İçin Giyim Önerileri

Kilolu kişiler kendilerini daha fazla kilolu gösterecek iri desenli ve enine çizgili kıyafetler yerine daha sade ve boyuna çizgili kıyafet tercihinde bulunması gerekir. Bu sayede hem kilolarını saklayabilirler hem de olduklarından daha ince bir görünüme sahip olabilirler.

Uzun Boylular İçin Kıyafet Önerileri

Uzun boylu kişiler, biraz daha avantajlıdır. Ama uzun çizgili kıyafetler uzun boylularda hoş durmayacağı için daha iri desenli kıyafet seçimleri yapmaları gerekir. Ayrıca yüksek bel pantolon yerine düşük bel pantolon ya da etek tercihi yapabilirler. Örneğin  daha uzun ölçülerde tunik seçimleri uzun boylular için ideal olacaktır. Ayakkabı ve aksesuar tercihlerinde de daha çok zarif ve ince tasarımlara sahip ürünleri tercih etmeleri önerilir. Eğer uzun boylular sokak modasından hoşlanıyorsa o halde şalvar pantolonları veya etnik görünümlü ürünleri tercih edebiler.

Etiketler: Vücut Tipine Göre Nasıl Giyim Tarzı Belirlenmeli?
Nisan 13, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR